• Zondag 26 september opent FC Engelen het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen VV TGG. Na drie gewonnen wedstrijden in het bekertoernooi vragen we hoofdtrainer Anthony Lurling weer het hemd van het lijf over zijn selectie en de komende wedstrijd!

  Hoe lekker is het dat de competitie weer begint?
  "Heel fijn. We kijken er allemaal enorm naar uit om weer te beginnen aan de competitie. We hebben zeven weken lang getraind met een brede en fitte selectie. Iedereen is volop gemotiveerd. Helaas hebben we te maken met wat blessures, maar daar doe je niks aan. We hebben een brede groep en daar hebben wij alle vertrouwen in. Vorig seizoen natuurlijk maar drie wedstrijden mogen spelen in de competitie. Vervolgens maandenlang getraind zonder een wedstrijd te spelen. In de voorbereiding was het al lekker om weer te mogen spelen tegen iemand met een ander shirtje. Zondag gaan we weer beginnen en daar train je met de selectie toch het hele jaar voor. We hebben er zin in."

  Welk effect hebben de drie gewonnen bekerwedstrijden op de selectie?
  "Voor de beker wisten wij ook al te winnen van Emplina (0-1) en ook in de beker trokken we die lijn door. Vier wedstrijden achter elkaar winnen en de 0 houden geeft een goed gevoel. HRC'14 hebben we met 10-0 verslagen, maar zij spelen normaliter ook in de vijfde klasse. Met wat wisselingen in de selectie met 0-1 gewonnen van Vlijmense Boys. Dat geeft ook aan dat de breedte van onze selectie meer dan prima is. Tegen Jan van Arckel hadden we wat doelstellingen opgesteld en die hebben wij gehaald. We hebben geen kans weg hoeven geven en vier keer gescoord. Beter kun je niet beginnen aan de competitie. Uiteindelijk beginnen we zondag weer opnieuw en zegt een goede voorbereiding niets. Het is goed voor het vertrouwen, maar geen garantie voor de toekomst. We hebben een goede en stabiele ploeg. We willen dit seizoen een vast niveau halen en minder wisselvalligheid creƫren op het veld. Wij moeten op een slechte dag nog moeilijk te verslaan zijn."

  Wat zegt het dat jullie nog geen doelpunt tegen hebben gekregen?
  "Dat wij als ploeg goed staan. We geven weinig weg en hebben een sterke en stabiele achterhoede en keeper. Twee middenvelders die hun verdedigende rol goed oppakken en daardoor staat het achterin goed. We hebben daarnaast ook twee backs die zowel verdedigend als aanvallend hun steentje bijdragen. Dat maakt het complete plaatje van de selectie goed. Uiteindelijk gaan de ploegen zich daarop instellen, want trainers gaan onderling ook bellen. Dan is de uitdaging voor ons om iets anders te gaan verzinnen en onze tegenstander te verrassen."

  Wat weet je van de tegenstander?
  "TGG is een ervaren en slimme ploeg. In de drie wedstrijden die er vorig seizoen gespeeld zijn, hebben zij alleen maar gewonnen. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 30 jaar en de jongste speler uit hun selectie is 26. Dat is bij ons bijna de oudste van de groep. Met Arda Havar in de spits staat er een speler die bekend is in het betaalde voetbal en technisch erg vaardig is. Bas van Zeelst is ook een gevestigde naam en kan ook lekker voetballen. TGG is een stugge en gevaarlijke ploeg. Zij laten zich niet snel gek maken en weten wat er nodig is om een wedstrijd te winnen. Wij hebben zelf ook een selectie waarvan de meeste jongens al 4/5 jaar in een eerste elftal spelen. Het wordt een interessante wedstrijd, met hopelijk drie punten voor ons."

  Zijn er nog nieuwe jongens bij de selectie aanstaande zondag?
  "In de voorbereiding hebben wat jongens van de JO19-1 en het tweede elftal meegespeeld. Tegen Vlijmense Boys heeft de 16-jarige Lucas Laven zijn debuut gemaakt. De jeugd klopt op de deur. Voor zondag hebben we de eerste selectie ter beschikking, met uitzondering van drie blessuregevallen. Sam de Schepper is na zijn blessure ook weer op de weg terug, dus dat is positief nieuws. We hebben een brede selectie en gaan er alles aan doen om goed aan de competitie te beginnen. De jongens zijn volop gemotiveerd en hebben zin om te voetballen."