• FC Engelen speelde doordeweeks in het bekertoernooi tegen DSC. Deze wedstrijd werd met een jonge ploeg succesvol afgerond door met 4-2 te winnen. De man of the match van deze wedstrijd was Luca Schrier. Samen met hem blikken we vooruit op het treffen met RKDVC. Op Sportpark aan de Duinweg wordt om 14:30 afgetrapt.

  Een bekerwedstrijd winnen met een jonge ploeg. Geeft dat aan dat iedereen in deze ploeg mee kan?"
  "Ja, ik denk zelf van wel. Iedereen bij ons in de selectie weet dat de concurrentie hoog is. Dan moet je af en toe mensen teleurstellen, maar dit is een mooi voorbeeld dat een brede selectie een sterk wapen is."

  Zondag spelen jullie tegen RKDVC. Wat verwacht je van de wedstrijd?
  "Ik vind dit een aparte competitie, want iedereen kan van elkaar winnen heb ik het idee. Daarom is het belangrijk om niemand te onderschatten. Ik denk dat we zondag weer aan de bak moeten om die drie punten mee terug te nemen. Maar als we ons ding doen, heb ik er alle vertrouwen in."

  Door de drukke week is het fysiek misschien toch wat zwaarder. Denk je dat dit invloed heeft op zondag?
  "Nee, ik denk niet dat het heel veel uit zal maken. Normaal gesproken hebben we twee trainingen per week, nu een training en een wedstrijd, dus het zal niet veel verschillen denk ik. Wij hebben een fitte selectie met veel jonge jongens, dus dat moet wel goed komen denk ik."

  Ben je blij met je seizoen tot nu toe?
  "Mwah, het liefst speel je natuurlijk elke wedstrijd 90 minuten. Door de hoge concurrentie is het lastiger om dat waar te maken. Maar dat heeft ook weer een motiverende kant vind ik. Ik kijk altijd vrij nuchter naar mijn plek binnen het team, dus ik weet goed waar ik sta. Nu door de blessures die we hebben, komen er misschien mogelijkheden voor mij, maar dat neemt niet weg dat ik altijd de volle 100% moet geven."