• Engelen won vorige week voor het eerst dit seizoen en gaat vol vertrouwen richting Nieuwkuijk aanstaande zondag. De tegenstander van deze week is geen onbekende van de Engelenaren. Wij blikken vooruit op deze wedstrijd met onze hoofdtrainer Anthony Lurling.

  De selectie was blij met de overwinning, hoe was dit voor de staf?
  "Ja, lekker. Die hadden we even nodig. We moesten 'effe' winnen van Baardwijk en dat klinkt heel simpel, maar het moet wel. We hebben wekenlang getraind om zo fit mogelijk te starten aan de competitie. TGG-uit was teleurstellend gelijkspel en dat geldt ook voor de thuiswedstrijd tegen Trinitas. We hebben het weekend met 5-0 gewonnen en dat geeft ook een bevestiging naar elkaar dat we het zeker wel kunnen. Dit nemen wij zeker mee naar de wedstrijd van zondag."

  Brengt dat vertrouwen voor de wedstrijd van zondag?
  "Dat geeft zeker een boost. Je merkt in de rust al dat iedereen wat meer ontspanning had afgelopen week, want Baardwijk had niet op goal geschoten. Het was een gevoel van blijdschap en opluchting. Helemaal als je de andere wedstrijden ziet van Baardwijk, ze hebben hiervoor nipt verloren of gelijkgespeeld. Wij winnen met 5-0 en dat is een uitslag die staat. Zondag is een belangrijke wedstrijd en we willen die goede lijn doortrekken."

  Nieuwkuijk is een bekende ploeg voor jullie. Waar liggen de pijnpunten van de tegenstander?
  "Het is in Nieuwkuijk altijd lastiger voor je gevoel, ook gezien het weer afgelopen week in combinatie met hun grasveld. Voetballend zijn wij een hele goede ploeg en wij willen graag die stap omhoog zetten. Dan moet je dit soort wedstrijden winnen. We moeten van onze eigen kwaliteiten uitgaan en we moeten ook niet schromen om andere oplossingen te zoeken. We willen vanuit onze eigen kwaliteit spelen, zoels we iedere week doen, ook tegen Nieuwkuijk. We gaan kijken zondag hoe het veld erbij ligt en hoe Nieuwkuijk gaat staan. Nieuwkuijk kent onze ploeg ook goed en gaat inspelen op onze zwaktes, maar het is aan ons om daar tegenstand tegen te bieden."

  Wat verwacht je van deze wedstrijd?
  "Interessante wedstrijd. Als ik de uitslagen van Nieuwkuijk zie, zijn die heel verschillend. De resultaten verschillen van verrassende winstpartijen tot bijzondere remises. Nieuwkuijk is niet meer de ploeg die het in de vierde klasse was, want ze zijn een stuk beter geworden. Een lastige ploeg, een goede ploeg die met veel strijd en werklust tot resultaten willen komen. Als wij hetzelfde op kunnen brengen dan Nieuwkuijk, maken we een goede kans om zondag te winnen. Het beste team gaat winnen en ik hoop dat wij dat zijn. Het is voor ons ook een wedstrijd die gaat over aanhaken of in de achtervolging. Bij winst doen we goede zaken en draaien we bovenin mee."

  Hoe zit het met de fitheid van de selectie?
  "Afgelopen donderdag voor het eerst met alle spelers getraind. Sam de Schepper is weer terug, maar we hebben ook wat mensen die ziek zijn. We hebben negentien fitte jongens, maar we mogen er maar zeventien op het formulier zetten. Dat betekent helaas dat we jongens moeten teleurstellen, maar dat is niet anders. Iedereen is fit voor zondag, gemotiveerd om te spelen, en ook een paar jongens die op de deur kloppen. Dat is een positieve ontwikkeling als je het mij vraagt, want dat doet de kwaliteit van de selectie ten goede."