• Engelen speelt zondag thuis tegen Trinitas Oisterwijk. Het is voor de Engelenaren de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Samen met onze hoofdtrainer Anthony Lurling blikken we vooruit op de wedstrijd.

  Hebben jullie de wedstrijd van vorige week besproken?
  “Dinsdag zijn we gezamenlijk op de wedstrijd teruggekomen. De jongens hebben gesproken en wij als staf ook. Dat was goed, want daardoor is alles weer opgehelderd. Donderdag hebben we weer lekker getraind en hebben wij ons voorbereid op de wedstrijd van zondag.

  Eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Heeft dat voordelen?
  “Zeker! Lekker op eigen veld. Het grasveld van vorige week was niet goed. Ons thuisvoordeel is dat wij op het eigen kunstgrasveld kunnen spelen. Daarin hebben we soms het voordeel ten opzichte van teams die op natuurgras spelen. Ook weer met onze supporters erbij, dus we hebben er weer zin in.”

  Wat weet je van de tegenstander?
  “Trinitas is een goede ploeg met goede aanvallers. Trinitas heeft vorige week met 4-2 gewonnen. Net als vorige week is de wedstrijd van zondag een goede test om te kijken waar wij staan. Laatste keer verloren we uit bij Trinitas en thuis wonnen we ietwat gelukkig. Trinitas behoort ook de top vijf/zes van deze competitie denk ik. Kortom een mooie meting!”

  Wat verwacht je van de wedstrijd?
  “De trainer van Trinitas kent bijna alle spelers van iedere ploeg. Die is zeker weten goed voorbereid op onze spelers. Wij weten hoe ploegen over ons denken. Zij vinden ons een goede ploeg, maar kennen ook onze zwakke plekken. We hebben in de voorbereiding niet alles weggegeven. Het is zaak om duidelijk af te spreken wat we gaan doen en vast aan de bal zijn. Onze tegenstander moet van goede huizen komen om van ons te winnen. We gaan hard werken en onze afspraken nakomen. In de wedstrijd van zondag willen revanche nemen op vorige week en een goede wedstrijd neerzetten. Daar hebben wij met zijn allen veel zin, maar vooral vertrouwen in.”

  Hoe zit het met fitheid van de selectie?
  “We hebben twee spelers terug die geblesseerd waren. Achterin zitten we wat ruimer in de keuzes. Selectie is fit en we kunnen jongens ook bij het tweede minuten maken. Je moet helaas jongens gaan teleurstellen, maar dat hoort erbij als je trainer bent van een selectieteam. De selectie is breed genoeg en zetten elkaar op scherp.”