• Engelen speelt in de zesde speelronde thuis tegen Haarsteeg. De ploeg van trainer Anthony Lurling is begonnen aan een goede reeks met twee overwinningen op rij. Dit seizoen zijn de Engelenaren nog ongeslagen.

  De volgende tegenstander is Haarsteeg en wij blikken vooruit met onze hoofdtrainer. Even terug naar vorige week. Hoe heb jij de wedstrijd ervaren?
  "Matig. Wederom een goede start, na twee minuten al voor, maar daarna eerste helft overrompeld door Nieuwkuijk. Zij speelden veel opportunistisch voetbal, lange ballen op twee lange spitsen en de tweede bal was telkens voor Nieuwkuijk. We kwamen in de eerste helft zelf weinig aan voetballen toe en waren vooral aan het tegenhouden, zij schoten via keeper op de paal. We gingen rusten met 0-1, maar had minstens gelijk kunnen zijn. Als we achter stonden, hadden we niet mogen klagen. Dat vind ik enorm zonde, want ik ben er van overtuigd dat we voetballend beter zijn. Onze middenvelders en aanvallers waren de eerste helft steeds een stap te laat met aansluiten en daardoor hielden wij hun in de wedstrijd. Die viel gelukkig niet en toen hebben we in de rust onze opstelling omgegooid. We gingen met vijf achterop spelen en met twee spitsen. Ons geluk was dat toen zij de gelijkmaker wisten te scoren, zij direct stopten met voetballen. Wij gingen weer in een 4-3-3 formatie spelen en kwamen een kwartier voor tijd voor. Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest. Het gevoel dat deze overwinning gestolen is overheerst, maar uiteindelijk is het wel extra lekker dat je dit soort potjes weet te winnen. Dat hadden we twee seizoenen geleden niet gedaan en daar heb ik de jongens voor gecomplimenteerd."

  Komende zondag speel je tegen Haarsteeg. Zij staan één plek boven jullie. Een belangrijke wedstrijd?
  "Zeker weten, helemaal gezien de eerste periode die gaat over acht wedstrijden. Met een schuin oog kijken we naar de nummer 1 en 2 die tegen elkaar spelen. Als we een rol van betekenis bovenin en in de eerste periode willen hebben, moeten we zondag zeker winnen. Als we winnen gaan we over Haarsteeg heen en komen we op elf punten uit vijf wedstrijden. De laatste wedstrijd van de eerste periode is tegen Gilze en dan kunnen we goede zaken doen als wij die ook winnen. Maar laten we eerst focussen op zondag. Thuis moeten we zorgen dat we ongeslagen blijven en zoveel mogelijk potjes winnen. Haarsteeg is een lastige ploeg, want zij spelen enorm compact en dat maakt het lastig om er doorheen te komen. Zij hebben nog geen wedstrijd verloren en dat zegt denk ik genoeg over wat voor team zij vormen. Het wordt een interessante wedstrijd met hopelijk drie punten voor ons."

  Wat hoop je terug te zien zondag van de afgelopen twee weken?
  "Het spel van de laatste twee thuiswedstrijden was goed en dat willen we terugzien. Tegen Trintitas hadden we pech in de afronding, maar tegen Baardwijk vlogen de eerste drie schoten erin. Ik hoop dat we veel aan de bal zijn, domineren en weinig weggeven achterin. Als we kijken naar de laatste twee wedstrijden halen we zes punten, scoren we acht keer en krijgen we er maar één tegen. Dat geeft een goed gevoel aan de groep en dat nemen we mee naar zondag. Dat goede gevoel moet zeker niet omslaan naar gemakzucht, want in onze competitie is er geen team die je makkelijk kan verslaan. We zullen weer volle bak moeten gaan om te winnen."

  Wat is de status van de selectie?
  "We zijn nu eindelijk écht allemaal fit. De laatste blessure is weer terug op het trainingsveld en dat zegt veel over de jongens. We zijn goed bezig en iedereen is gemotiveerd. Helaas moeten we weer twee jongens teleurstellen, maar dat hoort erbij. Dinsdag hebben we een oefenwedstrijd en dan gaan wissels spelen. Zo houden we iedereen fit en we hebben iedereen nodig. Iedereen krijgt zijn minuten en de jongens bepalen zelf of dat in het eerste, het tweede of tijdens een oefenwedstrijd is. Iedere week presteren moet een gezonde concurrentiestrijd worden en dat is aan de staf om dat goed te managen. We trainen goed, in wedstrijden laten ze het zien, dus iedereen is goed bezig."