• FC Engelen hervat komende zondag de competitie met een thuisduel tegen Baardwijk. Vorige week speelde het eerste van FC Engelen tegen NAC Breda en daardoor werd de competitiewedstrijd verzet. We blikken een klein beetje terug op vorige week vrijdag, maar vooral vooruit op de wedstrijd van zondag.

  Hoe hebben jullie de wedstrijd tegen NAC Breda ervaren?
  “Geweldig. Ik denk zowel voor de staf als voor de spelers. Gigantisch genoten van de entourage, de wedstrijd, de supporters en het leuke feestje na afloop. Je zou bijna altijd in de avond willen spelen. Als je de foto’s ziet naderhand met de gevulde tribunes en de drukke kantine is dat geweldig. Het eerste kwartier leken we onder de indruk, maar van minuut 15 tot 60 hebben we prima meegespeeld. Ons doel was om onder de tien te blijven en dat is goed gelukt.”

  Zijn er dingen die je meeneemt uit zo’n wedstrijd? Of is het vooral genieten?
  “De wedstrijd was het minst belangrijke, want als je kijkt naar de entourage was dat écht top. Daar hebben we het voor gedaan. Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we de jongens meegegeven om voornamelijk te genieten van de wedstrijd en de sfeer. NAC kwam met bijna de gehele basis, dus winnen tegen zo’n elftal is vrijwel onmogelijk. Die mannen hebben bijna allemaal ervaring in de Eredivisie. We hoopten een doelpunt te kunnen maken, maar zij waren de hele wedstrijd scherp en werden niet slordig naarmate de wedstrijd vorderde. Eerste twintig minuten lag het tempo heel hoog. We hebben prima verdedigd en als dat tegen NAC kan, kan dat in de derde klasse ook. Het is een mooi leerproces.”

  Baardwijk heeft ook een gelijkspel tegen Trinitas Oisterwijk behaald. Wat zegt dat over het niveau van Baardwijk?
  “Baardwijk is een hecht team. Ze werken hard met elkaar en op eigen veld zijn zij vrij sterk. Voorheen stonden zij een beetje bekend als een ploeg die veel overtredingen maakte, maar dat tij is inmiddels gekeerd. Baardwijk wil graag voetballen en wil iedere week volle bak gaan. In onze competitie zitten veel ploegen waar het lastig is om van te winnen en daar is Baardwijk er één van. We hebben ambities met elkaar en om die ambities waar te maken zullen we wedstrijden moeten gaan winnen. We gaan er alles aan doen om die drie punten te behalen.”

  Wat verwacht je van je eigen ploeg?
  “We hebben één keer kunnen trainen deze week. Dat is jammer, want zondag staat er een hele belangrijke wedstrijd voor de deur. Ik wil zondag zien dat we spelen op een hoog tempo. We hebben nog niet gewonnen en daarom verwacht ik een gemotiveerde ploeg die er alles aan gaat doen om te winnen. Het liefst met goed voetbal, maar winnen is het belangrijkst. We willen met de eerste vijf meedoen in deze competitie, dus we zijn erop gebrand om te winnen. We moeten wederom alles geven. Ze moeten aan de bak en ik verwacht dat ze dat gaan doen.”