• Vertrouwenspersonen

    Onze voetbalclub telt twee vertrouwenscontactpersonen 

     

    Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

    De Vertrouwenscontactpersoon (vanaf nu afgekort met VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en niet inhoudelijk betrokken bij verenigingsprocedures. Gesprekken met de vertrouwenscontactpersoon zijn altijd vertrouwelijk. De vertrouwenscontactpersoon informeert het bestuur geanonimiseerd wanneer hij of zij oordeelt dat de veiligheid van een of meer leden van de club in het geding is. 

     

    Wie zijn onze VCP’s? 

    Marc Willems

    Voetballer in het 45+ team van FC Engelen en vader van drie kinderen.

     

    FC Engelen doet het als amateurclub de laatste jaren erg goed. Dat zie je zowel op het veld als in de organisatie. Met de groei die FC Engelen heeft meegemaakt vind ik het belangrijk dat iedereen die verbonden is aan de club (spelers, trainers, begeleiders, de vrijwilligers, de toeschouwers en onze tegenstanders) een fantastische tijd ervaart en kan genieten van het voetbal. De club doet er alles aan om dit mogelijk te maken. Toch kan het zijn dat het misgaat en dat er iets gebeurt wat we niet moeten willen. Soms is het lastig dit bespreekbaar te maken bij een teamlid, ouder of coach. En daar ben ik voor, als Vertrouwens-Contact-Persoon (VCP). In volledig vertrouwen kan je met de VCP praten, zonder dat dit wordt gedeeld met anderen. Ik nodig je uit contact met me op te nemen als jij denkt dat een gesprek zonder oordeel nodig is… Mail (marc.willems@fcengelen.nl) of bel maar (06-10551200).

    Naast VCP ben ik vader van drie kinderen waarvan de jongste bij FC Engelen voetbalt. We wonen in ’s-Hertogenbosch en zelf voetbal ik in het 45+ team.

      

    Eva Buijs

    Ik ben moeder van twee zoons. Mijn oudste zoon voetbalt bij FC Engelen. Met mijn partner en kinderen woon ik in Engelen. In mijn werk als psycholoog behandel ik mensen die getraumatiseerd zijn door bijvoorbeeld oorlogservaringen of seksueel geweld.


    Het is belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen lekker en onbezorgd kunnen sporten bij onze voetbalclub. Helaas ontstaan soms toch problemen zoals bijvoorbeeld pesten, seksuele intimidatie of discriminatie. Als je erover wil praten kan ik je, als je wil, helpen zoeken naar een oplossing. Je kunt me mailen op eva.buijs@fcengelen.nl

     

    Vertrouwenspunt sport NOC* NSF

    Je kunt ook direct bellen met het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF 0900 – 202 55 90 (gebruikelijke belkosten)!