• Update team Voetbal Operationeel

  Afgelopen zaterdag 16 december hebben wij met kernteam Voetbal Operationeel teruggekeken op de eerste seizoenshelft. Onderstaand praten wij jullie graag bij.

  Wij zijn gestart met een kennismaking met Joke Willems die de rol van wedstrijdsecretaris gaat overnemen van Corné van Asten. Joke is al enige jaren op de club, zoon Jilmar en dochter Hilde spelen beiden in een pupillen team. Joke had onlangs aangeven wel wat voor de club te willen doen en deze rol vindt ze een mooie passende uitdaging. De club was al enige maanden op zoek naar een vervanger, waarbij Corné de club ondertussen bleef helpen. De overdracht is inmiddels in gang gezet, de eerste mails naar clubs en teams zijn al door Joke verstuurd, dus dat gaat al harstikke goed. Vanzelfsprekend hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om Corné te bedanken voor zijn inzet en enthousiasme de afgelopen jaren. De veld en kleedkamer indeling was altijd perfect verzorgd, de schema’s voor trainingen en kleedkamers op de trainingsdagen samen met HJO’s Jacco en Dennis liep goed en ook als Consul, voor het keuren van de velden, stond hij zijn mannetje. Wij hebben niet bijgehouden hoeveel wedstrijden Corné heeft verzet, maar dat moeten er honderden zijn geweest. Corné namens ons allen, harstikke bedankt en Joke heel veel succes en bovenal plezier bij team Voetbal Operatie.

  De rol van Consul zal worden overgenomen door Mark Rooijakkers, als je immers toch zo berokken bent en bijna altijd aanwezig bij FCE, dan is deze match snel gemaakt. Mark heel fijn en ook jij heel veel plezier!

  De gegevens zullen binnenkort worden bijgewerkt op de website.

  Met Eric van der Hulst keken wij terug op de geplande oefenwedstrijden en vooruit naar de nog te plannen wedstrijden. Dit jaar zijn er tot op heden minder teams die oefenwedstrijden hebben aangevraagd. Wanneer je een keer een weekend geen wedstrijd hoeft te spelen, of je wilt een keer midweeks oefenen (dat zal wel bijna altijd een uitwedstrijd zijn), stuur dan een verzoek naar oefenwedstrijden@fcengelen.nl

  Met John en Sacha hebben wij teruggeblikt op de eerste seizoenshelft scheidsrechterzaken. Ondanks dat het niet alle wedstrijden is gelukt een scheidsrechter te vinden, zijn er diverse jeugdleden die uitstekend hebben geholpen en de vaste scheidsrechters hebben ook weer met veel plezier hun potjes gefloten. Wij willen jullie vragen om ook in de tweede helft onze scheidsrechter commissie te helpen of om je te melden om 1 of meerdere keren te komen fluiten. Dit geldt zowel voor ouders als ook voor de jeugdspelers van bijvoorbeeld de onder 17 t/m onder 19 teams. De onder 14 t/m onder 16 worden al bij de pupillen ingedeeld. Onze topper Ibrahim ( 15 jaar) is het zo leuk gaan vinden, hij fluit ook echt geweldig goed, die heeft twee weken geleden zijn eerste scheidsrechters diploma binnen gehaald. Grote klasse en gefeliciteerd Ibrahim. Tycho Wagemans staat ondertussen weer bovenaan in het landelijk klassement meeste wedstrijden fluiten/vlaggen.

  Marco Peperkamp besprak met het team de bezetting van het wedstrijdsecretariaat in het eerste seizoen. Buiten een aantal vaste mensen die er op de zaterdag en zondag zitten, zijn dit jaar de jeugdteams ook zelf verantwoordelijk voor de zaterdag. Een paar keer per seizoen is dan een ouder van het team een paar uur verantwoordelijk voor het ontvangen van coaches en scheidsrechters. De taken zijn dan vooral het uitdelen en innemen van de locker sleutels, het noteren en invoeren van de uitslagen van de wedstrijden en aanspreekpunt voor trainers/leiders. Het is vaak veel werk voor Marco om de bezetting ook daadwerkelijk rond te krijgen i.v.m. last-minute afmeldingen of enkele teams die te laat reageren op de ruim vooraf ingediende planning. Het zijn hele leuke werkzaamheden die maar een paar uurtjes duren. Neem eens contact op met Marco, voor zijn gegevens zie de website, of mail naar voetbal@fcengelen.nl wanneer je een aantal zaterdagen een paar uur wilt helpen.

  Casper de Bleijser van kleding en materialen was afwezig. Het uitdelen van alle spullen is dit jaar weer een hele klus geweest, onlangs hebben alle teams nog de nieuwe sokken ontvangen. Casper heeft dit, met op de drukke dagen ondersteuning van diverse vrijwilligers, weer top geregeld. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe overeenkomst voor de kleding, daarbij wordt Casper geholpen door Sven van Hoof. Hierover zullen wij jullie binnenkort verder informeren.

  Jacco Meerman heeft ons bijgepraat over de voetbalinhoudelijke ontwikkelingen. Dennis en Jacco hebben weer een monsterklus geleverd met de teamindelingen en de voetbalinhoudelijke ontwikkelingen. Daarbij ondersteund door de coördinatoren voor de niet voetbalinhoudelijke zaken binnen teams. Een hele mooie stap zijn de overleggen met coaches waarin elke 6 weken de spelprincipes van die periode worden besproken. Spelprincipes zijn de intenties waarmee een team speelt binnen de verschillende teamfuncties (aanvallen, verdedigen en omschakelen). Wat gaaf dat wij dat nu met alle teams op dezelfde wijze trainen en bespreken. De trainers krijgen daarbij van Dennis Harks oefeningen die heel goed uitgelegd worden. Natuurlijk is ook even naar de kampioenen gekeken. De jongens onder 12-1 en de jongens onder 12-4 zijn al gehuldigd na hun kampioenschap. De jongens van de 16-1 en de 19-2 zijn nog in spannende afwachting. De eerste is afhankelijk van een inhaal wedstrijd de 19-2 speelt medio januari nog een laatste competitie wedstrijd. Sportief hoogtepunt was het historische kampioenschap van de jongens van de 19-1, zie foto. Niet eerder wist een hoogste jeugdteam van FC Engelen in een divisie kampioen te worden en daarmee te promoveren naar divisie-3. En hoe, alle wedstrijden (onder andere op woensdag avond in Vlissingen) werden overtuigend gewonnen, waardoor al half november het kampioenschap gevierd kon worden.

  Niet aanwezig was Ilse, echter feitelijk is Ilse bijna dagelijks in contact met ons. Ze help met mailingen, verwerken van aanvragen in Sportlink en staat altijd klaar om ons te ondersteunen met goede ideeën en het benaderen van vrijwilligers.

  Tegen het einde van het overleg hebben wij, met zandloper anders zaten wij er nu nog 😉,  Wim van Sambeek het woord gegeven. Wim is jeugdvoorzitter/bestuurslid voetbalzaken en heeft het team kort bij gesproken over het wel en wee op bestuurlijk vlak. Daarover vast meer in de ALV die binnenkort zal worden aangekondigd. Er is op de achtergrond keihard gewerkt om binnen de organisatie die FC Engelen is, de nodige bouwstenen op de juiste plek te leggen. Zo is Joyce inmiddels voor iedereen een bekend gezicht aan de bar en wat doet ze dat top met haar team. En wat te denken van de nieuwe verlichting op veld 2,3 en 4, echt een enorme verbetering en niet alleen qua zicht tijdens de donkere uren. Dit is ook heel erg goed voor de energie rekening welke enorm was opgelopen. Dankzij de enorme inzet van het bestuur en de goede contacten met de gemeente is deze klus enorm snel opgepakt.

  Als je dit zo opschrijft rest eigenlijk niks dan trots, een fijne groep vrijwilligers die de club helpt en met elkaar bergen werk verzetten om alles op trainings- en wedstrijddagen soepel te laten verlopen. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer vrijwilligers binnen de club waar wij hartstikke blij mee zijn. Denk onder andere aan de trainers, de vrijwilligers binnen team facilitair, financiën en team events. Op vrijdagavond 29 december worden deze allemaal bedankt met een spetterend feest.

  Voor nu gaan wij even dicht, zowel de kantine als de overige faciliteiten zijn de komende periode gesloten t/m zaterdag 6 januari. Het is nu even tijd voor de feestdagen en een spetterend uiteinde en een mooie start. Natuurlijk is er nog wel het zaaltoernooi voor alle leden op 28 en 29 december. Tijdens deze dagen gaan de gedachten extra uit naar het enorme gemis van Lenard den Teuling. Hoe mooi dat het zaaltoernooi na overleg met Kelly en de kinderen is omgedoopt naar de LdT Cup.

  Dit jaar is er meer dan ooit het besef wat echt belangrijk is in het leven, genieten van en met elkaar in goede gezondheid.

  Fijne feestdagen allemaal en op naar een mooi, sportief en bovenal een gezond 2024.

   

  Namens team Voetbal Operationeel

  Onno Stumphius