• In 1980 melden enkele ouders, woonachtig in de Kruiskamp, hun zoons als lid aan bij FC Engelen . Eén van deze vaders was Piet Hoeks met zoon Roel en een andere bekende vader was Pierre de Visser met zoon Louis.

  Al snel werd Piet leider van een jeugdelftal, de eerste jaren van het team waarin Roel speelde; daarna werd hij leider van zijn andere kinderen Sjef en Frans.
  Na een lange periode als jeugdleider ging hij op de zondagochtend wedstrijden van de senioren fluiten. Dat scheidsrechteren deed hij niet in een officieel scheidsrechter tenue maar in zijn zondagse pak inclusief stropdas. Bezoekende teams waren verbaasd en hadden vooraf vaak geen positieve verwachtingen over het verloop van de wedstrijd. Piet trok echter zijn eigen plan: was vriendelijk voor iedereen en neutraal in zijn beslissingen. Door deze uitstraling ontstond bij alle spelers respect voor de scheids met als resultaat een dankwoord en compliment voor het goede fluiten.

  Piet is ook lid geweest van de redactie van het Vutternieuws (clubblad dat wekelijks bij alle inwoners van Engelen in de brievenbus gedaan werd en naar leden buiten Engelen opgestuurd).

  Toen het computertijdperk een vlucht ging nemen opperde Piet, samen met zijn zoon Sjef het idee om voor FC Engelen een website te maken. Nadat dit voorstel door het bestuur omarmd was gingen Piet en Sjef aan de slag en maakten de website www.fcengelen.nl. (mensen die op dat moment nog geen computer hadden konden zich melden en kregen het Vutternieuws in de brievenbus).

  Na de periode als beheerder van de website werd hij lid van de communicatiecommissie.
  In 2015 had Piet even geen vrijwilligerswerk meer. Hij werd door het toenmalige bestuur benaderd met de vraag of hij de ledenadministratie wilde gaan doen. Na een korte bedenktijd was het antwoord: “ja”. Tot de dag van vandaag doet hij dit vele, ontzettend belangrijke en secure werk naar alle tevredenheid; het huidige bestuur hoopt dan ook dat Piet deze taak nog lang in goede gezondheid gaat voortzetten.