• FC Engelen heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet weten te winnen op bezoek bij TGG. De Engelenaren kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. FC Engelen kwam op het scorebord door een doelpunt van Fons Bosman en een benutte strafschop van Dylan Ribiero Domingues. Hoofdtrainer Anthony Lurling blikt terug op de remise.

  Hebben jullie een punt gewonnen of verloren?
  "Mijn gevoel zegt twee verloren. Als wij spelen naar ons kunnen, hadden we kunnen winnen. We waren onrustig aan de bal, leken angstig en verloren duels. Ik herkende mijn ploeg niet in de eerste helft. Ik zag niet terug wat we met elkaar hadden besproken. Het veld was ook niet echt in goede staat en dat maakt het ook lastig. We kunnen veel beter dan dat we hebben laten zien afgelopen zondag. Daar ben ik van overtuigd. Aan de andere kant is TGG ook gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen. Ik denk dat er niet veel ploegen zijn die op bezoek bij TGG gaan winnen. Wij hebben het helaas nagelaten om met drie punten naar Engelen terug te keren."

  Ben je tevreden over het vertoonde spel?
  "Niet helemaal. Ik denk dat we de slechtste eerste helft hebben gespeeld onder mijn leiding. Zoals ik al zei hadden we veel balverlies en verloren we veel duels. Daar hebben we elkaar in de rust op aangesproken. Het komt ons niet aanwaaien, maar we moeten met zijn allen knokken voor iedere meter. We zitten in een klasse waar heel veel ploegen minder voetbal hebben dan onze ploeg, maar dan moeten we dat wel laten zien. Tweede helft lukte het allemaal een stuk beter en kwamen we als collectief onze afspraken na. Linies stonden dichter bij elkaar en de afstanden werden minder groot. Uiteindelijk kom je op 1-1 en wil je direct doorpakken, maar maken zij in de eerste beste aanval direct weer 2-1. De ploeg verdient complimenten voor de werklust en werden gelukkig beloond met de gelijkmaker. Ik denk dat 2-2 een uitslag is die gelijk is geweest aan het wedstrijdbeeld."

  Wat was de reactie van de selectie na afloop?
  "Die waren ook enorm teleurgesteld. De jongens waren zó gemotiveerd en hadden zin om lekker te voetballen en als het dan niet gaat zoals je wil, is dat frustrerend. Op dat moment wordt ook maar weer duidelijk hoe ongrijpbaar voetbal is. We wilden allemaal heel graag en waren tot op het bot gemotiveerd, maar het lukte in de eerste helft niet. We zijn natuurlijk ook een jonge ploeg. Morgen gaan we met zijn allen evalueren en met elkaar kijken hoe het komt, zodat dit niet meer voorkomt."


  Wat neem je mee naar volgende week?
  "Voorafgaand aan de wedstrijd maak je afspraken met elkaar en daar oefen je de hele voorbereiding op. We doen al weken hetzelfde in beker- en oefenwedstrijden. Dan doen we zondag ineens andere dingen dan afgesproken. Daar komen we dinsdag op de training met elkaar op terug."