• Gisteren won de ploeg van Anthony Lurling met 2-5 op bezoek bij SCG'18 uit Sint-Michielsgestel. In de eerste helft bleven de doelpunten uit, maar dat werd goed gemaakt in het tweede deel van de wedstrijd. Met twee goals van Yasin Uluman, één goal van Osman Bostanci en twee goals van Tim Bosman werd de overwinning binnen gesleept. We spreken met Man Of The Match Tim Bosman en blikken terug op de wedstrijd van gisteren.

   

  Tim, vorige week niet gespeeld, gisteren direct belangrijk zijn voor het team. Hoe voelt dat?

  "Dat voelt erg goed. Vorige week baalde ik ontzettend van het feit dat ik niet kon spelen. Gelukkig was ik er deze week weer bij en ik was stiekem een beetje bang dat ik conditioneel wat zwak was. Gelukkig viel dat mee en dan is het super om van waarde te zijn voor het team. Een moeizame eerste helft en een doelpuntrijke en goede tweede helft en ik vind dat we in de tweede helft hebben laten zien dat we een team zijn."

  Waren die revanchegevoelens extra aanwezig zoals jullie hadden voorgenomen?
  "Zeker weten! Dat is goed voor het vertrouwen van het team. Wij komen de laatste tijd wat sneller in een negatieve flow als het niet loopt zoals wij willen dat het loopt of als we teveel kansen missen. Dat is zonde, want wij hebben veel vertrouwen in onze kwaliteiten. Als we deze kwaliteiten niet vertalen naar het veld, gaan we wat meer mopperen op elkaar. Maar als dit allemaal wél lukt, zie je ook dat je met het team lekker aan het voetballen bent en je uiteindelijk die punten over de streep trekt."

  In de eerste helft vielen er geen doelpunten. Wat ging er toen mis?

  "We waren heel slordig in de eerste helft. In balbezit, veel passes die niet aankwamen bij de juiste persoon en steeds iets te snel willen handelen. Dat was erg jammer. Je merkt dat als dit niet lukt dat wij allemaal een beetje negatief worden en gaan we wat paniekeriger voetballen. We moeten gewoon rustig blijven en dan komen de kansen vanzelf. Dat zie je ook terug in de tweede helft met vijf goals van onze zijde. Dat voetbalt een stuk makkelijker."

  In de tweede helft maken jullie vijf goals! Wat is er gezegd in de rust?

  "We hebben de koppen bij elkaar gestoken. Anthony Lurling vraagt altijd wat wij er zelf van vinden en dan zijn er altijd enkele jongens die daarover wat zeggen. We gaven aan dat we rustig moeten zijn aan de bal, geduldig moeten zijn en wachten op onze kansen. Uiteindelijk valt die bal dan eindelijk binnen en we waren er allemaal van overtuigd dat we gingen winnen. Helemaal na de teleurstelling van vorige week. De tweede helft hebben we dus volle bak gas gegeven. We maken het onszelf moeilijk door twee keer te scoren en daarna meteen weer 1-2 tegen te krijgen. We helpen de tegenstander weer terug in de wedstrijd en dat moeten we niet laten gebeuren. De tegenstander moet het gevoel hebben dat er tegen ons niks te halen valt."

  Ben je tevreden over je wedstrijd?

  "Ja. Ik voetbal nu drie jaar bij FC Engelen en ik zit dit seizoen al op meer doelpunten dan voorgaande seizoenen, waar ik het net niet heb weten te vinden. Nu liggen er al drie in en dat is voor mij persoonlijk een mooie vooruitgang. Verder ben ik een speler die in dienst speelt van het team vanaf de nummer zes positie. Ik lever de ballen in bij de mensen die meer met de bal kunnen dan ik. Dat kon ik gisteren combineren met wat aanvallend spel. Ik denk dat Marijn van Rijswijk en ik daarin een hele goede tandem zijn. We wisselen elkaar goed af. Een mooie wedstrijd waarin ik persoonlijk mooie dingen heb bereikt. En helemaal als je met je broertje op het veld staat die twee assists geeft. Dan hebben de gebroeders Bosman een puike wedstrijd gespeeld."

  Hoe bijzonder is het om samen met je broertje te voetballen?

  "Wij zijn buiten het voetbalveld beste vrienden en het merendeel ook binnen het veld. Soms komt het wel is voor dat wij niet goed liggen bij elkaar op het veld. Dat komt denk ik door onze verschillende manieren van voetballen. Ik ben een prater en zet graag mensen neer, maar hij is meer een dribbelaar. Ik hoef niet te proberen om hem neer te zetten, dus dat probeer ik te voorkomen en dat is een leerschool voor mij. Het is prachtig om in ons derde seizoen bij FC Engelen samen in de basis te staan en om samen na iedere wedstrijd van het veld te stappen, elkaar aan te kijken en te zeggen 'dat was weer een goede pot Bosman' en dat is heel erg lekker." Fotografie: Gerald van Zanten