• FC Engelen neemt drie punten mee op bezoek bij RKDVC door met 0-1 te winnen. De doelpuntenmaker was aanvoerder Marijn van Rijswijk en door de overwinning sluit FC Engelen aan bij koploper Vlijmense Boys. De man of the match van afgelopen zondag was voor de tweede keer dit seizoen Niels van den Hoek. Hij blikt terug op de overwinning.

  Een belangrijke overwinning waardoor jullie naar de gedeelde koppositie klimmen. Wat doet dat met het vertrouwen van het team?
  "Ja. als je 6x op rij (incl beker) wint dan groeit het vertrouwen vanzelf natuurlijk. Ook omdat we de laatste weken niet altijd ons beste spel hebben laten zien en weten dat we voetballend nog veel beter kunnen. Als je dan toch zulke lastige wedstrijden over de streep trekt en ziet dat de concurrentie punten verspeelt, geeft dat zeker een boost."

  Hoe zag de wedstrijd eruit? Voelt het als een verdiende overwinning?
  "Het was geen goede wedstrijd van ons. Met name in de eerste helft waren we slordig aan de bal en slap in de duels. Desondanks hadden we wel redelijk de controle over de wedstrijd en gaven we niet veel weg. De tweede helft speelden we met meer overtuiging, komen we snel op voorsprong, maar konden we helaas niet doordrukken, waardoor RKDVC toch nog wat kansen kreeg. Al met al was het toch wel een verdiende overwinning, maar we moeten leren om dit soort wedstrijden sneller te beslissen en de tegenstander niet in de wedstrijd te houden, want dan blijft het tot het einde spannend."

  De tweede competitiewedstrijd op rij zonder tegengoal. Hebben jullie de juiste afspraken en structuur kunnen vinden?
  "Ja, als team 'staan' we de laatste wedstrijden goed en geven we weinig weg. We hebben in 7 wedstrijden maar 5 tegengoals, het minste van alle teams in de competitie. Dat zegt iets over hoe we als team verdedigen met z'n allen en zorgt ervoor dat je moeilijk te verslaan bent. Hier hebben we duidelijk vooruitgang in geboekt ten opzichte van voorgaande jaren. Nu moeten we zorgen dat we dit over een langere periode kunnen volhouden."

  Je tweede keer als MOTM dit seizoen. Ben jij zelf ook tevreden over je wedstrijden tot dusver?
  "Ik heb tegen Nieuwkuijk en Haarsteeg 2 mindere wedstrijden gespeeld, maar vorige week en afgelopen weekend ging het gelukkig weer beter. Over het geheel genomen ben ik wel tevreden. Als verdediger is het natuurlijk prettig als je weinig tegengoals krijgt, dus daar ben ik blij mee. Er komen nu 2 belangrijke wedstrijden aan tegen de nummers 3 en 1 van de stand en volgende week valt ook de beslissing in de 1e periode, dus hopelijk kan ik dan weer belangrijk zijn voor het team."