• FC Engelen wist op eigen veld niet te winnen van VV Gilze. De twee ploegen deelden de punten door met 1-1 gelijk te spelen. Verdediger Benji Verhoeven was één van de beste spelers aan Engelense zijde en wij spreken met hem over de wedstrijd.

  Een gelijkspel tegen VV Gilze. Wat is de nasmaak van de wedstrijd?
  "Direct na het laatste fluitsignaal waren we toch wel een beetje teleurgesteld. We hadden het gevoel dat er meer in had gezeten. Uiteindelijk spelen we gelijk en daar kan je tot aan het laatste fluitsignaal iets aan doen, daarna niet meer. We moeten het accepteren en doorgaan richting volgende week!"

  Waren jullie tevreden over het vertoonde spel?
  "We begonnen slecht, onrustig aan de bal en we verloren veel duels. Ondanks de slecht beginfase moesten we wel 1-0 voorkomen. Uiteindelijk herpakte we ons na de tegengoal. We gingen wat beter voetballen en kwamen meer dan verdiend op 1-1. De tweede helft hadden we het betere van het spel en was de 2-1 verdiend geweest, maar dat lieten we na. We maakten ook die tweede goal, maar helaas had de grensrechter van Gilze een vuiltje in zijn oog. Daarna hebben we nog voldoende kansen gecreëerd, alleen viel de goal niet. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn over het vertoonde spel."

  Door het gelijkspel is de eerste periode definitief afgelopen. Hoe kijken jullie terug op die eerste periode?
  "Positief. We zijn de gehele periode ongeslagen gebleven en hebben de minste tegengoals. De grootste winst van de eerste periode is dat we volwassener zijn geworden als ploeg. Wedstrijden die we voorgaande seizoenen niet wonnen, trekken we nu wel over de streep. Je merkt dat een groot deel van de groep al een tijdje samen speelt en dat we met spelers en staf een duidelijk doel voor ogen hebben. We hopen dat we de ingezette lijn door kunnen trekken."

  Was je tevreden over je eigen wedstrijd?
  "Redelijk tevreden. In de opbouw was het prima en de meeste duels heb ik gewonnen. Voor de rest vrij onopvallend, maar als verdediger is dat prima. Na de 1-0 hebben we geen kans meer weg gegeven en dat is voor mij belangrijk. Dat laatste kenmerkt ons wel dit jaar. Als team staan we goed en we zijn er ook mee bezig om de nul te houden. En als we het even vergeten dan herinnert onze keeper ons er wel aan."

  Je hebt tot dusver alle acht wedstrijden basis gespeeld, ondanks je voorafgaand aan het seizoen niet zeker wist of je überhaupt bij de eerste elf hoorde! Maakt dat je trots?
  "Ja, zeker wel. Na 2,5 jaar blessureleed en 2 afgebroken seizoenen door corona speel ik eindelijk weer een lange periode als basisspeler. Gelukkig hebben we met Anthony een trainer die iedereen een kans geeft. Die kans heb ik begin van het seizoen gepakt en ben sindsdien niet meer uit de basis verdwenen."