• FC Engelen trekt de goede lijn van de laatste weken door en wint voor de derde keer op rij. Door met 3-1 te winnen klimt de ploeg naar de derde plek op de ranglijst. De doelpuntenmakers voor Engelen waren Marijn van Rijswijk, Twan Passon en Quinten Vorstenbosch. De eerste doelpuntenmaker en aanvoerder, Marijn van Rijswijk, is uitgeroepen tot man of the match. 

  De derde overwinning op rij. Kan je ons even meenemen in het wedstrijdverloop?
  "We begonnen goed aan de wedstrijd, kwamen redelijk vroeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Quinten Vorstenbosch, waarvoor we al een paar grote kansen hadden gemist. Halverwege de eerste helft kwamen we op een verdiende 2-0 voorsprong en hadden we nog wat mogelijkheden om de voorsprong voor rust uit te breiden, maar dat was helaas niet gelukt. De tweede helft begonnen we matig en hadden we het even minuten lastig, waardoor Haarsteeg ook de aansluitingstreffer scoorde. Na het doelpunt van Haarsteeg kregen we weer grip op de wedstrijd en scoorde we de 3-1 door een doelpunt van Twan Passon. Al met al een verdiende overwinning, met redelijk goed voetbal. Met name de eerste helft."

  Ben je tevreden over de wedstrijd, gezien de teamprestatie en eigen prestatie?
  "Over de eerste helft was ik erg tevreden. We voetbalden goed, hadden het overwicht en creëerde veel kansen. Alleen jammer dat we deze goede lijn niet konden doortrekken het begin van de tweede helft. Dit is wel een leermomentje voor ons. Persoonlijk was ik wel tevreden met mijn eigen spel, het was in ieder geval een stuk beter dan vorige week. Ik kon daarnaast ook een doelpuntje meepakken, dus dat was ook prettig."

  Nabeschouwing FC Engelen-Haarsteeg

  Jullie zijn nog ongeslagen dit seizoen. Wat zegt dat volgens jou over de ploeg?
  "Ik denk dat wij een goede groep hebben, met veel concurrentie onderling en heel aardig kunnen voetballen. Het is belangrijk dat je een paar wedstrijden achter elkaar wint, dan maak je ook direct sprongen op de ranglijst. Je ziet nu al dat dit een competitie is waar veel ploegen tegen elkaar punten verspelen en iedereen van elkaar kan winnen. Persoonlijk denk ik dat wij zeker in de top 3 mee moeten doen en als we deze lijn door kunnen trekken ben ik ervan overtuigt dat wij hoge ogen kunnen gaan gooien dit seizoen."

  Als aanvoerder zijnde speel je een belangrijke rol binnen een team. Hoe ervaar je dit zelf?
  "Zelf ervaar ik niet dat ik belangrijker ben dan andere, maar je hebt toch wel net iets meer verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn er ook meerdere jongens die een leidende rol op zich nemen binnen en naast het veld. Je ziet dat we ten opzichten van andere jaren ook gegroeid zijn in ons spel, dat komt er ook mede door, doordat we wat volwassener zijn gaan voetballen. Het is absoluut een eer om aanvoerder te zijn van FC Engelen en probeer die rol ook zo goed mogelijk te vervullen."