• FC Engelen wint in de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen met 5-0 in eigen huis van Baardwijk. Na het eerste kwartier hadden de Engelenaren al drie keer gescoord. De doelpuntenmakers waren Dylan Domingues, Twan Passon (2X), Quinten Vorstenbosch en Sam de Schepper. Wij spreken met man of the match Niels van den Hoek.

  De eerste overwinning van het seizoen, hoe voelt dat?
  “We zijn tevreden met de overwinning. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar daarna werden we iets minder scherp. We hadden die volle buit wel even nodig, want in de wedstrijden hiervoor speelden we twee keer gelijk. We waren extra gemotiveerd om te winnen en dat is ons gelukt. We scoren vijf keer en krijgen niets tegen, dus dat is goed voor het groepsgevoel.”

  Voelt winnen zonder tegendoelpunt extra lekker?
  “Zeker weten. Als verdediger heb je altijd twee doelen: winnen en geen tegendoelpunt krijgen. Dit seizoen ligt daar voor ons achterin, inclusief keeper, de nadruk op. Het geeft dan ook vertrouwen als dat dan lukt. Uiteindelijk geef je ook een signaal af naar je komende tegenstanders dat het bij ons achterin goed staat. Absoluut goed voor het zelfvertrouwen om niks weg te geven en vijf keer te scoren.”

  Nabeschouwing FC Engelen-Baardwijk

  Hoe zag het spelbeeld eruit?
  “Ik denk dat wij scherp begonnen aan de wedstrijd. We wilden niet afwachten en de eerste drie kansen vielen meteen goed. Dan speel je voor je gevoel een gewonnen wedstrijd. Na het eerste kwartier verslapten wij, maar we wilden zeker geen goal tegen krijgen. Als je een tegendoelpunt moet incasseren, geef je je tegenstander hoop. Dat is iets wat voorkomen moest worden en dat hebben we in de rust met elkaar besproken. In de tweede helft werden wij weer minder slordig, hadden de controle en waren geduldig aan de bal. Uiteindelijk vielen de twee laatste goals pas in de slotfase, maar dat is niet erg. We speelden een gewonnen wedstrijd.”

  Wat gaf de doorslag in de wedstrijd?
  “Het begin was doorslaggevend. Je scoort drie keer uit je eerste drie mogelijkheden en daarmee geef je direct een signaal af dat er niets te halen valt bij ons. Ik denk ook dat wij meer kwaliteit hebben dan Baardwijk, maar het was aan ons om dat te laten zien en om de wedstrijd uit te spelen. Tweede helft hebben we dat gedaan, twee doelpuntjes erbij kunnen prikken en achterin de nul behouden.”

  Nabeschouwing FC Engelen-Baardwijk 1

  Hoe kijk je terug op je eigen wedstrijd?
  “Ik ben tevreden. We hebben weinig weggeven. Mijn rol is om constant en betrouwbaar te zijn achterin en naar mijn mening was ik dat gisteren zeker. Door mijn ervaring probeer ik ook veel te coachen en teamgenoten te ondersteunen. Ik speelde een lekkere pot, maar man of the match had ik zeker niet verwacht. Er waren meer jongens die een goede pot hebben gespeeld. Ondanks dat is het toch een lekker gevoel en een mooie blijk van waardering.