• Vorige maand namen we afscheid van Lenard den Teuling. De bijeenkomsten op de club waren emotioneel en indrukwekkend. Het overlijden van Lenard was een enorme schok voor leden en oud-leden van FC Engelen. Lenard was een clubman in hart en nieren. Een vertrouwd gezicht, geliefd en gewaardeerd bovendien. Samen zijn we dit grote verlies aan het verwerken.


  Lenard kwam een kleine tien jaar geleden bij FC Engelen binnen als keeper voor het eerste elftal. Hij was toen al een befaamd zaalvoetbalkeeper. Al snel werd zijn betrokkenheid bij de club groter. Helemaal toen zijn zonen Jayden en Quinten lid werden. Hij werd trainer van de teams waarin zijn jongens speelden, werd keeperstrainer bij de jeugd en nam later de training van alle keepers van FC Engelen op zich.

  Zo was Lenard bijna dagelijks aanwezig op ons sportcomplex, vaak samen met zijn gezin. Als hij geen training gaf, aanschouwde hij het voetbal en natuurlijk het keeperswerk. Rustig, niet luidruchtig. Als je erom vroeg kreeg je een gedegen analyse van wat goed ging en wat beter kon. Of hij was zelf aan het keepen, altijd met een enorme winnaarsmentaliteit. De kwaliteit droop ervan af.
  In Memoriam: Lenard den Teuling 1
  Lenard speelde zelf in het vierde elftal. Zondag 8 oktober 2023 ging het tijdens een wedstrijd van dit hechte team vreselijk mis. We zullen die zondag en de onzekere dagen die volgden nooit vergeten. We zullen Lenard nooit vergeten. Hij heeft veel betekend voor onze club en zal ook na het abrupte einde een voorbeeld blijven voor alle leden.

  Het doet ons allemaal veel goed dat Kelly, Jayden en Quinten de weg naar FC Engelen weer hebben kunnen en willen vinden. In januari speelt het vierde elftal een herdenkingswedstrijd voor Lenard. Meer informatie hierover volgt later.

  Het bestuur van FC Engelen

  In Memoriam: Lenard den Teuling 2