• Veertien dagen geleden was Jo op het sportpark met zijn maten van het klussenteam nog druk aan het werk. Afgelopen dinsdag moesten Corrie en de kinderen plotseling afscheid van Jo nemen; een hartinfarct was fataal. Bestuur en leden van FC Engelen wensen de familie Gruben veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

  Jo was lid van FC Engelen vanaf de oprichting in 1971. Ruim 50 jaar heeft hij zich op vele manieren en functies ingezet voor de club. Ook de club zal hem missen.

  Jo was aanvoerder van het legendarische veteranenteam. Hoe zijn medespelers over hem dachten kun je verderop lezen in de “ode van Tiest Plompen aan Jo Gruben”. In 1979 deed trainer Henk Mees een beroep op Jo om eenmalig mee te spelen in het eerste elftal bij de laatste competitiewedstrijd van het seizoen; de uitslag zou beslissend zijn voor wél of geen kampioenswedstrijd. Jo werd de held van de dag. Hij was een rots in de branding; met zijn uitschuifbare benen en zijn grote kopkwaliteiten wist hij de verdediging gesloten te houden. Mede door zijn spel stond “heel” Engelen een week later langs de lijnen in Kerkdriel om FC Engelen te zien winnen van vv Zaltbommel!!! Kampioen, gevolgd door een geweldig feest!

  In de jaren ‘90 heeft Jo diverse bestuursfuncties vervuld. Een periode van 2 jaren was hij waarnemend voorzitter. Daarna vele jaren penningmeester. Zijn opvolgende penningmeesters heeft hij ontlast van veel werk door kleinere, dagelijkse financiële handelingen af te wikkelen.  Heel bijzonder was dat echtgenote Corrie ook in dezelfde tijd zitting had in het bestuur. Zij was daarmee het 2e vrouwelijke bestuurslid in het bestaan van FC Engelen.

  Nadat Jo gestopt was met zijn bestuursfuncties en met pensioen ging, werd  hij lid van het Klussenteam. Vanaf dat moment was hij wekelijks dinsdags en vaak ook donderdags op het sportpark aanwezig om allerlei werkzaamheden te verrichten; dit heeft hij volgehouden tot dinsdag 14 december 2021! Hij was een zeer gewaardeerde medewerker voor alle leden van het klussenteam. Zijn motto was: “wat er gedaan moet worden gaan we doen”.

  Ode van Tiest Plompen aan Jo Grüben, geschreven in de “Een eenmalige illegale uitgave voor de spelers van het veteranenelftal van FC Engelen 1 sept. 1984”

  In Memoriam: Jo Gruben (81)