• Afgelopen week hebben wij het trieste bericht ontvangen dat één van onze leden van het eerste uur, Jan van den Elzen, op 63 jarige leeftijd is overleden.
  Jan was namelijk één van de leden die aanwezig was als spelend lid bij de eerste training van FC Engelen in 1971 te Bokhoven.
  Een loyaal persoon die in vele functies binnen de club actief is geweest.
  Zijn langste tijd is Jan als speler actief geweest. Begonnen in de jeugd, doorgegaan in de senioren en zelfs aantal jaren speler van het 1e elftal geweest.
  Ook in het veld stond hij bekend als een echte teamspeler. Bekend om de wijze waarop hij zijn directe tegenstander wist uit te schakelen.
  Zijn “ oud”  teamgenoten vertelde: "In de wedstrijd maakte hij zijn tegenstander het spelen onmogelijk, en als zijn tegenstander dacht na 90 minuten ik ben van hem af had hij het goed mis.."
  Jan ging namelijk ook in derde helft door en nam plaats op de barkruk naast zijn directe tegenstander. Zo was de wedstrijd pas voorbij als de tegenstander richting huis ging!
  Naast zijn actieve spelerscarriere is Jan leider geweest van diverse jeugdteams en was Jan altijd bereid te helpen als je dat aan hem vroeg.
  Zeer actief betrokken bij de jaarlijkse zeskamp , beheerder van “ de teampot” , hield het wassen van de kleding bij. Niets was hem teveel.
  Uiterst precies werden al deze taken door Jan ingevuld.
  Tekenend voor hoe hij was , is Jan tot het laatst anoniem lid van de club van 25 geweest.
  Engelen had hij inmiddels verlaten, zijn werk bij de post ingeruild voor een functie bij de politie in Endhoven waar hij de laatste 12 jaar gewerkt heeft.
  Helaas heeft hij deze strijd niet kunnen overwinnen.
  FC Engelen zal Jan van den Elzen nooit vergeten!
  Wij wensen de familie veel sterkte toe in de tijd die komen gaat.
  Het bestuur