• Frans heeft tijdens het bijna 50 jarig bestaan van FC Engelen de eerste 40 jaar op allerlei manieren een positieve en belangrijke bijdrage geleverd aan het wel en wee van onze club.

    Op het moment dat hij zijn voetbalcarrière bij RKVV Wilhelmina had afgesloten, meldde hij zich aan bij de nieuw op te richten club in Engelen. Hij zorgde ervoor dat FC Engelen in 1971 van start kon gaan door een derde team op de been te brengen waardoor FC Engelen voldeed aan de eis van de KNVB om met minimaal drie seniorenteams het voetbalseizoen te beginnen. Hij is lang leider van dit unieke veteranenteam geweest.

    De fijnproevers van voetbal hebben in die periode kunnen genieten van zijn verfijnde techniek en de talloze splijtende steekballen, die de spitsen vrij voor de goal zetten. Frans is op allerlei terreinen actief geweest voor de club; zo was hij jaren trainer van de A-junioren, jeugdsecretaris, gastheer op het wedstrijdsecretariaat en talloze keren lid van de kascommissie.

    Gelijktijdig met het krijgen van het erelidmaatschap van FC Engelen werd Frans door de KNVB onderscheiden omdat hij langdurig als vrijwilliger de penningmeester van de afdeling Noord-Brabant ondersteunde bij de controle van begrotingen van verenigingen.

    FC Engelen wenst echtgenote Wil en de familie veel sterkte bij het verwerken van het verlies van Frans.