• FC Engelen komt komend seizoen uit in de derde klasse C. In augustus staan de eerste wedstrijden alweer op de planning en dat betekent dat de selectie van het eerste elftal ook definitief is. Er kwamen enkele versterkingen bij op het Engelerpark. Vorig seizoen verliep niet zoals gehoopt en dat betekent dat er een bepaalde honger is bij de selectie en staf. Hoofdtrainer Anthony Lurling over de tegenstanders en selectie van komend seizoen.

  Jullie zijn vorige week met de selectie naar Lissabon geweest, hoe was dat?
  "Het was echt heel gaaf. Een weekend met weinig slaap, voldoende alcohol en de nodige kilometers. We hebben veel genoten, maar hadden ook activiteiten gepland met elkaar. Je bent met elkaar en dat is al heel gezellig, want we zijn één grote vriendengroep. Het is daarnaast een mooie afsluiting van het afgelopen seizoen met ons eerste én tweede elftal. Absoluut voor herhaling vatbaar!"

  Welke weerslag heeft dat op de groep?
  "We hebben sowieso al een hele goede groep. 70% heeft met elkaar in de jeugd gespeeld en/of kennen elkaar al heel lang. Het is echt een grote vriendengroep. Met carnaval of een ander feestje zijn we altijd met een grote groep en dat is ook na de wedstrijden op zondag en trainingen op donderdag. Jongens van het tweede waren er ook bij en dat is alleen maar tof, want de band tussen de twee teams wordt daardoor ook beter. Zij moeten ook met elkaar een goede band hebben en daar heeft dit weekend zeker bij geholpen. Je leert elkaar kennen buiten het veld en dat is goed voor het groepsproces. Het was voor mij en voor de staf geen verrassing dat wij een goede groep zijn en hebben. Als staf hebben we ook leuke tijd gehad, want de jeugd haalde ons soms even in en dan moesten we even uitstappen. Dan gingen we met elkaar op pad en hadden we lol, terwijl die gasten in een club stonden."

  Ben je tevreden met je selectie?
  "Sam de Schepper is helaas gestopt, maar verder is iedereen gebleven. Één speler die naar het tweede gaat, Ricardo, maar verder blijft iedereen aangesloten. Twan Passon heeft een operatie aan zijn voorste kruisband, dus die zijn we ff kwijt. Dat verder iedereen blijft is volgens mij positief en een goed teken. Met de huidige selectie ben ik zeker tevreden. Met Jari Wouters is er een vervanger voor Ricardo gekomen, een linkspoot die als linksback en linkermiddenvelder uit de voeten kan, daar hebben wij er niet veel van. Niels Nagtzaam kan spelen als vervanger voor Sam of Twan en natuurlijk Theo Beekmans erbij. Een linksbenige verdediger hadden we nog nodig en hebben we gevonden in Theo, want de enige was Relano en daardoor waren wij afhankelijk van hem. Met Theo hebben we ook een speler die op meerdere posities inzetbaar is en dat geeft lucht. Er zou een speler komen, maar die bleef toch op het laatste moment. Yasin besloot gelukkig ook op het laatste moment om te blijven en daarom hebben we complete selectie. Nu staat er een goede selectie, die goed in balans is, posities zijn dubbel bezet en er zijn 5/6 jeugdspelers die op de deur kloppen. Zij gaan ook komend seizoen weer minuten maken. Het is aan ons om de juiste poppetjes op de juiste plek te zetten en dan gaan wij weer bovenin meedraaien."

  Wat zijn de sterke punten van deze groep?
  "In iedere linie hebben we goede spelers. Vaak zie je elftallen met een aantal goede spelers die belangrijk zijn, maar wij hebben op iedere positie spelers met unieke kwaliteiten. Niels van de Hoek is in mijn ogen de beste verdediger in deze klasse, we hebben aanvallende backs, we hebben veel jongens met scorend vermogen en in de voorhoede staan jongens die met een individuele actie gevaar kunnen creëren.  We zijn een hecht team en willen dat meenemen op het veld. Na de winterstop hebben we afgelopen seizoen veel punten laten liggen, maar we waren niet helemaal scherp. Besef moet komen dat het niet vanzelf gaat en om te promoveren zal je dus hard moeten werken. Nu hebben we een goede groep, ook in de breedte, want we worden niet minder bij een wissel. Het is van belang dat iedereen zo lang als mogelijk fit blijft. Trinitas miste in het begin heel veel spelers en daardoor veel puntenverlies, maar al die spelers keerden terug en zij zijn nu kampioen geworden. Wij hadden het andersom en hebben daardoor in beslissende fase wat punten laten liggen."

  Ben je tevreden met de competitie-indeling?
  "De Langstraat en Bossche ploegen erin gebleven. Zigo erin gebleven en daarbij vijf nieuwe ploegen bijgekomen. Zwaluw is een goede ploeg en hebben vorig seizoen tot het einde meegedaan om promotie, zij hebben dezelfde ambitie als ons. FC Tilburg ken ik niet en is gedegradeerd uit tweede klasse, dus dat zal een prima ploeg zijn. Wij hebben het altijd lastig tegen ploegen als Vlijmense Boys en Nieuwkuijk, ondanks dat we voetballend beter zijn. Ook dit seizoen verwacht ik lastige wedstrijden en mooie uitdagingen. We gaan ons lekker voorbereiden in de komende tijd en hopen komend seizoen met goed voetbal te promoveren. Gestel, Zwaluw en ODC zijn leuke ploegen om tegen te spelen. Tevreden met de competitie, maar had liever de andere kant op gegaan bij Den Dungen en Alem, zodat we niet weer bij deze ploegen hadden gezeten. Daar zitten namelijk wat nieuwe namen bij. Nu zijn het weer dezelfde tegenstanders, maar we gaan er alles aan doen om te promoveren. Al met al een aantal leuke derby's tegen ploegen uit de regio."