• FC Engelen wint topper in Veldhoven

  Deze wedstrijd stond al 2 maanden onderstreept in de agenda, toen was aan de uitslagen in oefenduels en de beker al te zien dat deze twee teams een voorname rol zouden gaan spelen in de sterkste hoofdklasse poule van Brabant. Dat vermoeden werd wekelijks steeds sterker, beide ploegen wonnen tot vandaag al hun competitie duels en wonnen van sterke derde en soms zelfs tweede divisie ploegen in de beker. En dus werd er een keer gescout bij de tegenstander en met dank aan Geldrop die alles filmen kende de ploeg, ondanks dat ze elkaar nooit eerder troffen, geen geheimen. Ook Rood Wit had zich laten informeren via hun contacten bij FC Eindhoven waar we eerder tegen geoefend hadden.

  Er kon dus de hele week getraind worden om de sterke kanten van de tegenstander bij balbezit tegenstander of in de omschakeling te neutraliseren. Aan de bal gewoon het eigen spel. De eerste opdracht werd tot in perfectie uitgevoerd, het tweede was eigenlijk niet zo goed vandaag. Gevolg was wel dat Engelen na de eerste 10 rommelige gelijk opgaande minuten het initiatief nam en vanaf dat moment de wedstrijd volledig onder controle had. In de 18de minuut nadat Engelen al een paar kleine kansen en 1 hele grote onbenut had gelaten kwam de verdiende 0-1 op het bord, Sahin behield het overzicht, waardoor Bojan makkelijk van 3 meter kon binnen trappen. Vier minuten later lukt het wel om eindelijk de gigantische ruimte in het midden te benutten. Tim kon kort in spelen op Tijs, die vanaf een meter of 19,26 de bal hard boven de te ver voor de goal staande keeper kon schieten. Nu kwam eigenlijk het moment om de wedstrijd te beslissen. De jongens uit Veldhoven moesten deze onbekende situatie een plekje geven, Engelen drukte door maar haalde de trekker niet over, Tim raakte nog wel de paal met een fantastisch schot.
  In de rust was het tijd voor 3 verse krachten. Ivar, Tijm en Twan vervingen Tijs, Mathijs en Yassir. Om de sterke buitenspelers van Rood Wit te neutraliseren en de wedstrijd onder controle te houden, werd de tip van HJO Dennis opgevolgd om met iets meer rugdekking te spelen. Stef en Luka vulden dit foutloos in, gevolg was wel dat er tussen minuut 30 en 49 niks gebeurde. Engelen had de controle, kritische opbouwende noot was dat de ruimte op het middenveld onvoldoende benut werd ivm de onnauwkeurige passing.

  Het sterke Rood Wit bleef knokken voor wat het waard was, echter liep vandaag tegen een ijzersterke verdediging aan die met de middenvelders positioneel een ongekend hoog niveau haalden voor deze leeftijd. Gelukkig werden we kort daarop beloond, in de 50ste minuut schoot Tim de bal van dik 20 meter stijf in de rechterbovenhoek, wat een schitterde goal en beloning voor een puike wedstrijd. Donderdagavond belde hij de trainer op omdat hij toch nog even wilde bespreken hoe hij het beste tot zijn recht komt, wat hij daarvoor moest doen etc. Geweldig toch dat je dit soort gesprekken met een 12-jarige speler kan hebben, daarvan kan ik echt genieten.

  In de 59ste minuut lukte het Rood Wit voor het eerst om hun supersnelle en behendige spitsen in de diepte goed weg te sturen, direct zeer gevaarlijk. Uit de corner van deze aanval viel de 1-3. Een beloning voor een goede ploeg die 60 minuten lang is blijven knokken, in de positieve zin van het woord, voor een goed resultaat.

  Boys dank voor deze fantastische week, jullie hebben de hele week als team toegewerkt naar deze wedstrijd, de gezonde spanning in de auto's en in de kleedkamer was prachtig. We spelen dit seizoen nog tegen een aantal sterke teams in een prachtige competitie, deze wedstrijden zijn onafhankelijk van de uitslag, waar we het voor doen.

  Dank namens alle trotse ouders en trainers!