• Voor het seizoen 2021-2022 is FC Engelen een nieuwe samenwerking aangegaan met FC Den Bosch en Voetbalsupport. Met deze samenwerking wil FC Den Bosch samen met Voetbalsupport de regio in gaan met als doel, het professioneel opleiden van jeugdvoetballers binnen hun eigen omgeving en bij hun eigen voetbalvereniging.

  Missie van Voetbalsupport
  Met deze samenwerking zal de jeugd van FC Engelen de kans krijgen om professioneel te trainen zonder daarvoor de club te hoeven verlaten. Hiermee wordt de jeugd t/m 12 jaar oud onder een vergrootglas gezet. Voetbalsupport vindt namelijk dat elke speler de kans moet krijgen om zijn/haar voetbaldroom na te streven zonder daar de directe omgeving voor te moeten verlaten. Vaak zie je dat jonge voetballers de vereniging vroeg verlaten voor een voetbalavontuur en daardoor veel moeten laten vallen zoals vrienden, school, maar ook de binding met de eigen voetbalvereniging. Met deze samenwerking komt FC Den Bosch naar FC Engelen toe in plaats van andersom.

  FC Engelen, FC Den Bosch en Voetbalsupport gaan samenwerking aan 1

  FC Den Bosch Academy
  FC Den Bosch en Voetbalsupport komen vanaf december met wekelijkse professionele trainingen bij FC Engelen waarvoor enkel leden van FC Engelen zich voor kunnen inschrijven. De FC Den Bosch Academy is voor de jongste jeugd van 7 t/m 12 jaar oud en zal in de 1e editie plaatsvinden op woensdagmiddag. De gekwalificeerde (FC Den Bosch) trainers zorgen er voor dat jij op een leuke en speelse manier je kan ontwikkelen in het voetbal. Daarnaast krijgen jeugdleden die zich inschrijven een FC Den Bosch/Voetbalsupport trainingstenue. Inschrijven voor de FC Den Bosch Academy en meer informatie vind je hier. Alle FC Den Bosch en Voetbalsupport activiteiten zijn tegen aan aantrekkelijk tarief voor leden van FC Engelen.

  FC Engelen, FC Den Bosch en Voetbalsupport gaan samenwerking aan

  Samenwerking
  Met deze samenwerking verbindt FC Engelen zich met FC Den Bosch als BVO in de regio. De samenwerking is gericht op het verbeteren van het verenigingsvoetbal en geeft voetballers te kans om zichzelf te ontwikkelen binnen eigen omgeving. FC Den Bosch organiseert in samenwerking met Voetbalsupport fysieke kennisuitwisseling bijeenkomsten voor de trainers en stelt een Whatsapp-helpdesk beschikbaar waarbij alle trainers en ouders van FC Engelen vragen kunnen stellen over tactiek, techniek en andere voetbalzaken. Ten slotte worden er ook nog gave (FC Den Bosch) trainingen en challenges gedeeld voor de gehele vereniging.