• Even voorstellen!!

  Even voorstellen! 

  Zoals meerdere van jullie al gehoord hebben, starten we aankomend seizoen met veel nieuwe, geweldige mensen.

  Een van die personen is Eric Huigen. Eric wordt de nieuwe keeperstrainer van FC Engelen en daarom willen we hem graag aan iedereen voorstellen. We hebben hem een aantal vragen gesteld waar hij heel enthousiast op geantwoord heeft.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Hoi Eric,

  Welkom bij FC Engelen!
  Wat ontzettend leuk dat je je in wilt gaan zetten voor onze keepers!

  Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

  Mijn naam is Eric Huigen, 30 jaar oud en ik kom uit Uden. Ik ben fulltime keeperstrainer en ik heb meerdere keepers scholen door heel Nederland. Daarnaast ben ik bezig om al mijn trainingspapieren te halen bij de KNVB.

  Heb je er zin in om keeperstrainer te worden bij FC Engelen?

  Ik heb heel veel zin om bij FC Engelen aan de slag te gaan, een nieuwe club met nieuwe kansen.
  Een tijdje geleden heb ik een gesprek met Dennis Verhoofstad gehad en we kwamen er al snel achter dat we op 1 lijn zaten. Vervolgens hebben we een proef training gedaan met 5 keepers van FC Engelen en toen waren we er al snel uit.
   

  Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen van FC Engelen en ik hoop op een lange samenwerking. Daarnaast is het geweldig dat zo’n mooie club gelooft in mijn plan van aanpak!

  Je geeft al keeperstraining bij meerdere verenigingen dus het is duidelijk dat je het leuk vind om training te geven. Maar wat is je drive?

  Ja inderdaad ik ben bij SC 't Zand verantwoordelijk voor de hele jeugd, bij FC Uden ben ik keeperstrainer van de selectie bij de senioren en daarnaast eigenaar van 5 keeperscholen.

  Mijn drive is om echt elk kind met een glimlach van het veld te zien gaan en ieder kind naar een hoger plan tillen. Er is toch niks mooiers dan kinderen zien te genieten en tegelijkertijd iets te leren?!

  Waar heb je zelf gevoetbald?

  Ik ben begonnen bij de jeugd van Udi 19 daarna ben ik op 16 jarige leeftijd vertrokken naar
  FC De Rakt en heb daar 11 jaar in het eerste elftal gekeept, ( bijna 200 wedstrijden ).

  Ik heb 1 tussenjaartje bij FC Uden gehad. 

  Op mijn 27e heb ik helaas mijn kruisband afgescheurd en toen ben ik gestopt en ben ik mij volledig gaan richten op het keepersvak. Afgelopen jaar begon het toch weer te kriebelen en ben ik benaderd door FC De Rakt om terug te komen en daar heb ik ja op gezegd. Dus naast mijn werk en keepers trainer probeer ik nog 1 jaartje wat ballen uit de goal te houden.

  Wat vind je van het keepersniveau in Nederland en hoe denk je over het keepersniveau bij de jeugd in het algemeen?

  Dat is een hele goede vraag. Ik denk dat wij als land goede keepers opleiden maar persoonlijk denk ik dat het beter kan. Eer is niet echt 1 lijn voor mijn gevoel. Ik heb verschillende collega's die momenteel een keeperschool opzetten en dat vind ik echt een goed initiatief omdat er bij amateurclubs "vaak" gewoon te weinig kennis aanwezig is en er gewoon te weinig mee gedaan wordt. Wij komen bij heel veel clubs om eens een gasttraining te geven omdat ze gewoon geen keeperstrainer hebben. Waar ligt dat aan? Ik denk dat veel clubs het keepers gebeuren onderschatten maar dat is mijn mening. Ik ben ontzettend blij dat FC Engelen dat niet doet.

  Wat hoop je te bereiken met de jeugdkeepers van fc engelen?

  Ik hoop als eerste dat elk kind met een glimlach naar de training komt en ook met een glimlach weer vertrekt, plezier staat voorop! Daarnaast wil ik ook sportieve prestaties boeken. Ik ben een fanatieke trainer die het maximale uit zijn keepers willen halen. Iedereen naar hun eigen persoonlijke niveau brengen.

  Uiteindelijk hoop ik natuurlijk op een langer verblijf bij deze mooie club en keepers te kunnen afleveren aan het 1e van FC Engelen!

  Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en we gaan met zijn alle knallen dit seizoen!

  Samen gaan wij naar de top!

  Sportieve Groet Eric Huigen

  www.instinctsport.nl

   

  Eric, wij wensen je heel veel succes bij FC Engelen en we hebben alle vertrouwen in en je kennis!