• Donateursactie

  Inmiddels bestaat FC Engelen 53 jaar, hebben we 600+ leden, staan er wekelijks 160 vrijwilligers klaar en dragen tientallen sponsoren onze club een warm hart toe. Als vereniging zijn we hier meer dan trots op! Toch staan we dit jaar voor een aantal forse uitdagingen. Daarom vragen wij om jullie aandacht en hulp.

   

  Investeren

  FC Engelen is een vereniging die zich met contributies, sponsorgelden, kantine opbrengsten en subsidies financieel draaiende moet houden. Tot op heden lukt dat redelijk. Echter: financiële middelen om te investeren in trainers­materialen, de uitstraling van de kantine of apparatuur zijn er simpelweg niet. Bedrijven passen hun bedrijfsvoering in de regel hierop aan. Ze verhuizen naar een goedkopere en/of energie­zuinigere locatie, waar de doelgroep in overvloed aanwezig is. Voor een vereniging als FC Engelen is dit niet mogelijk.

   

  Uitdagingen

  FC Engelen heeft te maken onder andere het volgende:

  • Stijgende kosten. Alleen al de energierekening is dit jaar vier keer (!) zo hoog als enkele jaren geleden.
   Om de energiere­kening te laten dalen investeerde de vereniging onlangs in ledverlichting. Deze investering betaalt zich echter pas over enkele jaren terug.
  • Minder vrijwilligers. Door ieders drukke agenda’s neemt het aantal vrijwilligers af en stijgen de kosten voor betaalde krachten.
  • Minder instroom jonge jeugd. Sinds 2010 daalt het geboorten in Engelen sterk. De gevolgen hiervan zien wij de afgelopen paar jaren terug in een flink lagere instroom bij de jongere jeugdteams.

   

  Voetbal bereikbaar houden

  Voetbal is een relatief goedkope sport. En dat houden we graag zo! Sport moet bereikbaar zijn voor iedereen, ook voor mensen met een kleinere portemonnee. Het verdubbelen van de contributie vinden we dan ook geen realistische optie.

   

  Een klein rekensommetje

  Het gros van de leden betaalt ongeveer € 2 voor elke keer dat die gebruik maakt van de faciliteiten van FC Engelen. Bij veel andere sporten is dit minimaal het dubbele. Kun jij misschien wél iets meer missen? Dan doen we een beroep op jouw FC Engelenhart met de donateursactie Paars-witte Hartendief.

  Er komt een groot bord in de kantine met daarop alle namen van de donateurs. Of je bijdrage nu klein of groot is, elke hartendief telt!

   

  Kies je eigen bedrag

  Onderstaand staat een link en QR code. Die kan je gebruiken voor een eenmalige donatie. Je kunt kiezen voor € 25, € 50, € 100, € 250, € 500 of € 1.000.

   

  Als je een eigen bedrijf hebt kun je de donatie ook zakelijk opvoeren als verkoopkosten. Stuur dan na de donatie een email met je bedrijfsnaam en adresgegevens naar jeugdvoorzitter@fcengelen.nl en wij zorgen ervoor dat je een factuur krijgt. 

  https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=bmsgjRSQTamnxE5LGFbNGw

   

  Donateursactie Paars-witte Hartendief 

   

  Alvast hartelijk bedankt namens het bestuur van FC Engelen!