• Anthony Lurling van speler naar hoofdcoach FC Engelen

  • ENGELEN – FC Engelen heeft de trainers voor nieuwe seizoen benoemd. Ron Schrier zet na drie succesvolle seizoenen een stap terug en wordt opgevolgd door zijn huidige aanvoerder Anthony Lurling. Achmed Erassan blijft actief als assistent-trainer. “Een mooie kans, maar ik moet er nog wel aan wennen dat dit m’n laatste seizoen als voetballer is.”

    Snel nadat Schrier bij het bestuur aangaf te stoppen, werd Lurling gevraagd of hij het stokje van hem over wilde nemen. “Voor mij een mooie kans om op eigen benen te staan”, reageert hij tegenover 073voetbal.nl. “Bij PSV (waar Lurling JO15 traint, red.) heb ik het overlegd met Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber en mijn mede-trainer Edwin de Wijs. Zij denken ook dat het goed is voor mijn ontwikkeling als trainer.”

    Lurling (41) voelt zich thuis bij FC Engelen. “Een mooie club, met goede spelers”, vindt hij. “Ik loop er nu ook al een jaar of 7 rond. Eerst heb ik de F- en E’tjes en daarna twee jaar de JO19-1 getraind, dus ik ken de club goed. Ik ben nu bezig aan het derde seizoen als voetballer bij Engelen 1. Dat is het enige puntje waar ik nog aan moet wennen. Dat dit m’n laatste seizoen als actief voetballer is. Dan zit het er na 25 jaar echt op. Ik heb er 22 jaar als profvoetballer (588 wedstrijden, red.) op zitten en 3 jaar geleden, toen ik stopte als betaald voetballer, ben ik een nieuwe stap aangegaan door m’n trainersdiploma’s te halen. Ik hoop in augustus met UEFA A (het voormalige TC 1) te starten en dan volgende seizoen PSV samen met FC Engelen te trainen.”

    Het komende halfjaar wil Lurling nog volop genieten van het feit dat hij voetballer is. Daarna verruilt hij de aanvoerdersband voor de rol van trainer/coach. Schrier zal met een ondersteunende rol bij het 1e en 2e elftal betrokken blijven binnen FC Engelen.

    Bron: 073voetbal.nl