• Gistermiddag werd bekend dat onze hoofdtrainer, Anthony Lurling, terugkeert bij NAC Breda. Hij gaat daar de O15 trainen in de jeugd en hij wordt assistent trainer van het eerste elftal. Wij zijn als FC Engelen super trots dat Anthony deze stap maakt en spraken hem over deze mooie stap! Wij stelden hem wat vragen over deze stap en welke invloed dit heeft voor FC Engelen.

  Wat betekent deze stap voor jou?
  "Het is een stap die heel goed is voor mijn ontwikkeling. Ik word jeugdtrainer en assistent trainer bij een club van het één na hoogste niveau in Nederland. Ik heb na drie jaar bij PSV nu de kans gekregen bij NAC Breda als jeugdtrainer voor de groep te gaan staan. Dat is iets wat ik ambieerde, zelf voor de groep staan. Ik heb bij PSV veel geleerd, maar ik merkte aan mezelf dat ik toe was aan de volgende stap. Die kans heb ik bij NAC Breda gekregen. De keuze spreekt voor zich. Acht jaar gespeeld met heel veel plezier, de club is als een warm bad, een fantastische klik met de supporters en ook met de mensen om de club heen. Als je kans krijgt om je ambitie te realiseren en dat kan bij een club als NAC Breda, is de keuze vrij snel gemaakt. Ik wil nu gaan kijken waar mijn plafond ligt in het trainersvak en wat ik het leukste vind om te doen.  Ik kan niet wachten om te beginnen!"

  Wat betekent deze stap voor FC Engelen?
  "Ik hoop niks. NAC weet dat ik actief ben bij FC Engelen en dat ook wil blijven. Dat was een vereiste voor mij. Het is goed te combineren, want de wedstrijden van NAC zijn op vrijdagavond en af en toe op de maandagavond. Dat zijn geen trainingsavonden bij FC Engelen dus dat gaat heel goed samen. Ik blijf mij met alle liefde en plezier inzetten voor FC. Zolang ze mij nog niet beu zijn, blijf ik het liefste zo lang mogelijk bij FC Engelen. We gaan zien wat de toekomst brengt!"

  Neem je dingen mee naar NAC die jij hebt geleerd bij FC Engelen en in je tijd bij PSV?
  "Absoluut. Ik neem mijn eigen ervaring mee naar NAC. Bij het eerste elftal is het een andere manier van communiceren en handelen dan dat je bij de jeugd doet. In de jeugd ben je vooral bezig met spelers klaarstomen voor een eerste elftal en de spelers beter te maken. Ik kan dan ook uit eigen ervaring meegeven aan de jongens wat er allenmaal bij komt kijken als profvoetballer. Bij het eerste geef je spelers onderuit de zak als het moet. Doordat ik nu verschillende dingen ga doen, kan ik mij op verschillende vlakken gaan ontwikkelen. Het wordt een super drukke tijd, maar wel druk met allemaal leuke dingen. Ik heb er super veel zin in en ik ben klaar om op eigen benen te staan!"

   

  Bij NAC Breda, waar hij wederom met open armen ontvangen wordt, is de blijdschap enorm. Middels dit prachtige filmpje waarin teruggeblikt wordt naar zijn tijd als voetballer bij NAC Breda.
  https://youtu.be/b90bDSlPRo4