• Vrijdagavond 8 oktober verrichtten de selectie van FC Engelen en NAC Breda de aftrap voor hun wedstrijd; dit was ook het begin van de activiteiten ter gelegenheid van 50-jarig jubileum.

  Zaterdag 9 oktober was er gewoon competitievoetbal voor de jeugd, gevolgd door een ProCamp op zondag 10 oktober.

  “Avondje NAC op sportcomplex van FC Engelen”

  Zo’n 600 volwassen toeschouwers en heel veel jeugdleden hadden de weg gevonden naar ons complex om de wedstrijd FC Engelen – NAC te zien en te genieten van het feest dat na afloop van de wedstrijd plaatsvond.

  Aftrap jubileumactiviteiten in het weekend van 8/9 en 10 oktober 2

  De wedstrijd was zoals verwacht niet echt spannend omdat het niveau tussen Keuken Kampioen Divisie-club NAC Breda en derde klasse groot is. Toch ontstond er veel sfeer door de luidruchtige aanmoedigingen richting onze jongens op momenten dat met veel inzet de bal veroverd werd en er mooie aanvallen ontstonden. Helaas werd er door FC niet gescoord; NAC wist wel 8 keer het net te vinden.

  Dank aan NAC dat bereid was in het vrije competitieweekend naar Engelen te komen; dit is mede gelukt door tussenkomst van onze trainer Anthony Lurling die ook assistent-trainer is van NAC.

  Het feest dat volgde werd door de bezoekers uitbundig gevierd; om 00.00 uur ging de tap dicht om aan de gestelde voorwaarden te voldaan. Zonder dralen ging iedereen huiswaarts, wetende dat we in een tijdperk leven waar nog niet alles “los” kan zijn.

  Dank is op zijn plaats voor de vele vrijwilligers die met veel passie en inzet het mogelijk hebben gemaakt dat héél veel mensen, met hart voor de club, een fantastische avond hadden.

  Aftrap jubileumactiviteiten in het weekend van 8/9 en 10 oktober 6

  Pro Camp voor de jeugdleden

  Zo’n 130, veelal jongere leden, hadden zich ingeschreven. In een programma van ruim drie uur werd er geschaafd aan de techniek en kon het geleerde toegepast worden in allerlei wedstrijdvormen. Al met al een geslaagde middag.

  Aftrap jubileumactiviteiten in het weekend van 8/9 en 10 oktober 1

  Ook hier is dank op zijn plaats voor de vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt; denk daarbij aan de leden van de evenementencommissie, verzorgers van de lunch, bemensing van de kantine en begeleiders op het veld. Zonder iemand tekort te doen mag de naam van Dennis Harks vermeld worden; hij heeft de voorwaarden gecreëerd waardoor alles van een leien dakje liep.

  Aftrap jubileumactiviteiten in het weekend van 8/9 en 10 oktober

  Vervolgevenementen

  In de loop van dit voetbalseizoen zullen op diverse momenten nog activiteiten plaatsvinden. De afsluiting van het jubileumjaar met een reünie en feest zal zijn in het weekend van 9 en 10 juli 2022.