• Waar vloog de voetbalkleding heen?

  Wat is de overeenkomst tussen de kinderen van FC Engelen en de kinderen uit een sloppenwijk in Rio de Janeiro? Ze houden allebei van voetbal. De kinderen in Engelen gaan naar school en na school gaan zij lekker voetballen en ook trainen voor de wedstrijden. De kinderen in de sloppenwijken in Rio de Janeiro ( Brazilië) hebben minder zekerheden. Als ze geluk hebben gaan ze naar school maar moeten vaak thuis nog op jongere broertjes of zusjes passen en als ze pech hebben gaan helemaal niet naar school en liggen criminele bendes in de Favelas ( sloppenwijken waar de kinderen ook wonen) op de loer en lijven de kinderen in bij hun criminele activiteiten. Drank, drugs en criminaliteit zijn hier namelijk de normaalste zaak van de wereld. Niet makkelijk als je kind bent en “gewoon”wil voetballen.

  Gelukkig is er een organisatie als REMER, geleidt door de Rotterdammer Robert Smit. Zelf ook een grote liefhebber van voetbal, richtte hij de organisatie op om kinderen even alle ellende in hun sloppenwijk te doen vergeten. Inmiddels zijn er al 200 kinderen lid van zijn sportclub en liet Robert zelfs een voetbalveldje aanleggen.

  FC Engelen doneerde de oude tenues ( die er nog prachtig uitzagen) aan de stichting Wings of Support ( stichting beheert door personeel van KLM) en de medewerkers van Wings of Support/KLM zorgden ervoor dat de kinderen in o.a. Rio de Janeiro, Suriname en Zuid Afrika nu in een prachtig paars-wit tenue rondlopen. Zij namen de kleding in hun koffer mee op reis.

  Het was een hele grote hoeveel kleding die werd gedoneerd en de stichting Wings of Support voorzag ook andere goede doelen elders ter wereld van nieuwe tenues. De kleding ging ook naar Kansrijk Suriname die in de sloppenwijk Sunny Point van Paramaribo met kwetsbare jongeren werkt.

  Ook ging de kleding naar Zuid Afrika, naar Kaapstad om precies te zijn. De Tereo Mission School was er blij mee en schreef ook een bedankbrief.
  Dear Soccer Club FC Engelen, On behalf of Tereo Management, the Staff and Children I want to thank you and everyone who donated the Soccer Shirts to Tereo School. The Children are so excited! We will be playing soccer from January next year. Our school closes now for the December holidays. Thank you for caring enough to make a difference.

  Wat kunnen we hier nog aan toevoegen?

  FC Engelen: Obrigado, Baie dankie, bedankt! Namens alle kinderen die het moeilijk hebben maar ook van voetbal houden.